CV
Személyes adatok:
Név: Tarcsai András
Születési hely,idő:Budapest, 1957
Lakás cím:1224.Budapest
Telefon: 06-30-359-5180
Email: atarcsai@freemail.hu
Munkahelyek szakmai tapasztalatok,beosztások:
-1997-től folyamatosan Törökbálinton a Vendéglátó és idegenforgalmi szakközépiskolában- tanár, szakma-csoportvezető
Vállalkozásokban szaktanácsadás,képzések, rendezvények-catering
2009-ben a Szabadság Kávéház-vezetője
Ø 2008-ban a Mátyás Pince üzletigazgatója
Ø 2000-2007 Kisduna Panzió-vezetője
Ø 1999-2000.Taverna RT:
Corso étterem –üzletvezető-helyettes
Aranybárány étterem, –Ménes csárda-üzletvezető
Ø 1987-1997 Hungar Hotels-Kárpátia étterem/H.H./-éttermi főnök, üzletvezető helyettes
1986-1987 Néphadsereg Művelődési Háza-vendéglátó üzemegység vezető
1983-1986 COOPTOURIST- Rege Szálloda-igazgatóhelyettes
Ø 1977-1983
Annabella szálloda-felszolgáló, teremfőnök
Gellért szálloda-pincér
Budapest szálloda-éttermi főnök, üzletvezető helyettes és a Csárda étterem vezetője
Mellékállásban vállalkozások: oktatás,
külföldi munkavállalások :
/ausztriai, németországi, svájci /,nagykövetségi rendezvények, vendéglátóipari és marketing tevékenység
Iskolák –végzettségek:
BGF-mesterképzés közgazdász tanár
Kerskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola-vendéglátó üzemgazdász diploma
Élelmiszeripari Szakközépiskola-érettségi –erjedésipari és sörgyártó szakmunkásvizsgával
Angol, német, orosz nyelvvizsgák
ECDL vizsgák, -bizonyítvány-7modulos
Számítógépes tanfolyamok és számlázó programozási vizsgák /ADS, Flexys , Hostware,R-keeper. /
Különböző tanfolyamok és továbbképzések
/edzői,idegenvezetői,játékvezetői,stb./
További részletekért várom megkeresésüket!
A hagyományos önéletrajz és szakmai életút:
Az Élelmiszeripari Szakközépiskolai gyakorlataim során 1972-től a Kőbányai Sörgyárban és a Budapesti Likőripari Vállalatnál /ZWACK/, valamint a Budafoki szeszgyárban dolgoztam. Az érettségit követően a Fővárosi Sütőipari Vállalatnál helyezkedtem el, majd a Főiskolai gyakorlataimat a Belvárosi Vendéglátó Mátyás Pince éttermében és a Pilvaxban teljesítettem. A Kosdi 1.sz.Kisvendéglő gebines üzletvezetője voltam a nyári szünetben 3hónapon át.Az iskola alatt a BM. Dunapalotájában és a BNV éttermeiben emellett felszolgáltam,és részt vettem az Ínyenc klub rendezvényein.A második évben a Hungar Hotels Astória szállodájába kerültem,pincérként emellett a Bajkál étteremben is dolgozhattam. A harmadik évfolyamán a Hilton szálloda portáján töltöttem gyakorlati időmet.1978-as végzésem után a HungarHotels ösztöndíjasaként a balatonfüredi Annabellában lettem pincér,majd teremfőnök.Itt a téli zárást követően a Gellért Szállodába kerültem pincérnek,kormány fogadásokra és parlamenti rendezvényekre is jártam A nyitásra visszakerültem az Annabellába Szállodába ,ahol pincértovábbképzést tartottam. A Katonaságnál hadtáp írnok és élemezésvezetői beosztásokat töltöttem be.
Leszerelésemet követően a Budapest szállodába kerültem kezdetben éttermi főnökként. Itt nyertük meg csapatunkkal a budapesti szállodák kerületi vendéglátó versenyét. Később az étteremvezető helyettesi beosztásom mellet a Csárda étterem vezetésével is megbíztak. Követségi rendezvényeken is dolgoztam: többek között holland, finn, norvég, francia.
1983-ban felkértek a Rege Szálloda igazgatóhelyettesének, ekkor az új osztrák hitelkonstrukcióban bővítettük a szállodát.-majd leányvállalattá/Cooptourist /alakultunk.-ötéves kinevezést kaptam igh.-i feladatok ellátására.
1983-ban felkértek a Magyar Honvédség Művelődési Házának vendéglátó üzemegység vezetői posztjára, amit egy évig töltöttem be.
Sajátkérésre visszatértem a Hugar Hotelshez a Kárpátia étterembe, teremfőnöknek, itt később üzletvezető helyettes lettem 11 éven át. A zárások és felújítások idején, külföldön Lustenauban/Stoß GmbH Sport Hotel/ és Mautendorfban/Gasthoff Steffner-Wallner/ dolgozhattam szállodában és panzióban, fizető pincérként.
Sorra jártuk az országokat, több magyaros hetet szerveztünk, és bonyolítottunk le.-Az étterem privatizációjáig itt dolgoztam. Közben tanítottam különböző szakiskolákban és tanfolyamokon.
1997 februárjától a törökbálinti /ELTE, JPTE /jelenleg Bálint Márton szakközépiskolájába kerültem tanárnak és szakoktatónak. Jelenleg is itt dolgozom a vendéglátás-turizmus szakmacsoport vezetőjeként.
Más iskolákban is tanítottam. Jelenleg is tanítok. TAVERNA, Gourmand, Ecseri út, Szersa, vizsgáztatással és szakértéssel is foglakozom.
A Bálint Márton Általános és Középiskola mellett a Gourmand iskolában is újra tanítok .
2013-tól az Atalanta Iskolában is oktatok.
Az idegenforgalomtól és vendéglátástól sem tudtam és akartam elszakadni. Így több üzlet vezetésében és kialakításán is aktívan részt vállaltam./Aranybárány-MÉNES-Corso/1999-től a Kisduna Csárda és Panziót üzemeltetve és megalakítva,majd 19 szobás panzióvá és étteremmé fejlesztve/Védnöki Táblás ház lett, vezettem az üzletet, eladásáig. Ezután 2008-ban egy évig a Mátyás Pince üzletigazgatója lettem, szintén az üzlet eladásáig.2009-ben egy új kávéház Szabadság beindításában és üzemeltetésében vehettem részt.
2010-től ismételten vállalkozásokban részvétel Gourmand Iskolai tanítás, tanulóképzés PQS-nek képzésszervezés.
Saját egyéni és társas vállalkozás keretében party service-zel és büféüzemeltetéssel és rendezvényszervezéssel foglakozunk./1999-től jelenleg is/
Több szakértésem, publikációm jelent meg az üzemelés fejlesztése témában és kidolgozása és a marketing helye és szerepe a vendéglátásban.
Remélem sikerült néhány tanítványomnak, kollégámnak segíteni ezen a szép és nehéz pályán, hogy itthon és külföldön szakmai sikereket érjenek el.
A legszebb ajándék számomra mindig az elégedett vendég és a visszatérő ismerősök, amíg lehet, ezen munkálkodom, ennek látom, értelmét örömmel tölt el, hogy egykori tanítványok, barátok megtalálják és megállják helyüket öregbítve a magyar vendéglátás hírnevét!