Tarcsai András honlapja

"Most tanultam meg, hogy nem arra kérem Istent, hogy teljesítse azt, amit én elterveztem, hanem hogy segítsen megérteni, mi az értelme annak, amit ő tesz velem." Wass Albert

 

                                 CV                              

 
Személyes adatok:
Név: Tarcsai András
 
 Születési hely,idő:Budapest, 1957
 
 Lakás cím:1224.Budapest
 
 Telefon: 06-30-359-5180
 
 Email: atarcsai@freemail.hu 
 Munkahelyek szakmai tapasztalatok,beosztások:
 
       -1997-től folyamatosan Törökbálinton a Vendéglátó és idegenforgalmi szakközépiskolában- tanár, szakma-csoportvezető
 
 Vállalkozásokban szaktanácsadás,képzések, rendezvények-catering
 

2009-ben a Szabadság Kávéház-vezetője


Ø      2008-ban a Mátyás Pince üzletigazgatója
 
 Ø      2000-2007  Kisduna Panzió-vezetője
 
 Ø      1999-2000.Taverna RT:
 
 Corso étterem –üzletvezető-helyettes
 
 Aranybárány étterem, –Ménes csárda-üzletvezető
 
 Ø      1987-1997 Hungar Hotels-Kárpátia étterem/H.H./-éttermi főnök, üzletvezető helyettes
 
       1986-1987 Néphadsereg Művelődési Háza-vendéglátó üzemegység vezető
 
 1983-1986 COOPTOURIST- Rege Szálloda-igazgatóhelyettes
 
 Ø      1977-1983

Annabella szálloda-felszolgáló, teremfőnök
 
 Gellért szálloda-pincér
 
 Budapest szálloda-éttermi főnök, üzletvezető helyettes és a Csárda étterem vezetője
 
 Mellékállásban vállalkozások: oktatás,
 
 külföldi munkavállalások :
 
 
/ausztriai, németországi, svájci /,nagykövetségi rendezvények, vendéglátóipari és marketing tevékenység
 
 
 
Iskolák –végzettségek:
 
 
BGF-mesterképzés közgazdász tanár
 
Kerskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola-vendéglátó üzemgazdász diploma
 
 Élelmiszeripari Szakközépiskola-érettségi –erjedésipari és sörgyártó szakmunkásvizsgával
 
 Angol, német, orosz nyelvvizsgák
 
 ECDL vizsgák, -bizonyítvány-7modulos
 
 Számítógépes tanfolyamok és számlázó programozási vizsgák /ADS, Flexys , Hostware,R-keeper. /
 
 Különböző tanfolyamok és továbbképzések
 
/edzői,idegenvezetői,játékvezetői,stb./
 
 
 
További részletekért várom megkeresésüket!
 
 
 nevj1.jpgnevj2.jpg
 nevj3.jpgnevj4.jpgnevkartya.jpg

 

A hagyományos önéletrajz és szakmai életút:

Az Élelmiszeripari Szakközépiskolai gyakorlataim során 1972-től a Kőbányai Sörgyárban és a Budapesti Likőripari Vállalatnál /ZWACK/, valamint a Budafoki szeszgyárban dolgoztam. Az  érettségit követően a Fővárosi Sütőipari Vállalatnál helyezkedtem el, majd a Főiskolai gyakorlataimat a Belvárosi Vendéglátó Mátyás Pince éttermében és a Pilvaxban teljesítettem. A Kosdi 1.sz.Kisvendéglő gebines üzletvezetője voltam a nyári szünetben  3hónapon át.Az iskola alatt a BM. Dunapalotájában és a BNV éttermeiben emellett felszolgáltam,és  részt vettem az Ínyenc klub rendezvényein.A második évben a Hungar Hotels Astória szállodájába kerültem,pincérként emellett a  Bajkál étteremben is dolgozhattam. A harmadik évfolyamán a Hilton szálloda portáján töltöttem gyakorlati időmet.1978-as  végzésem után a HungarHotels ösztöndíjasaként a balatonfüredi Annabellában lettem pincér,majd teremfőnök.Itt a téli zárást követően a Gellért Szállodába kerültem pincérnek,kormány fogadásokra és parlamenti rendezvényekre is jártam A nyitásra visszakerültem az Annabellába Szállodába ,ahol pincértovábbképzést tartottam. A  Katonaságnál hadtáp írnok és élemezésvezetői beosztásokat töltöttem be.

Leszerelésemet követően a Budapest szállodába kerültem kezdetben éttermi főnökként. Itt nyertük meg csapatunkkal a budapesti szállodák kerületi vendéglátó versenyét. Később az étteremvezető helyettesi beosztásom mellet a Csárda étterem vezetésével is megbíztak. Követségi rendezvényeken is dolgoztam: többek között holland, finn, norvég, francia.

1983-ban felkértek a Rege Szálloda igazgatóhelyettesének, ekkor  az új osztrák hitelkonstrukcióban bővítettük a szállodát.-majd leányvállalattá/Cooptourist /alakultunk.-ötéves kinevezést kaptam igh.-i feladatok ellátására.

1983-ban felkértek a Magyar Honvédség Művelődési Házának vendéglátó üzemegység vezetői posztjára, amit egy évig töltöttem be.

Sajátkérésre visszatértem a Hugar Hotelshez a Kárpátia étterembe, teremfőnöknek, itt később üzletvezető helyettes lettem   11 éven át. A zárások és felújítások idején, külföldön Lustenauban/Stoß GmbH Sport Hotel/ és Mautendorfban/Gasthoff Steffner-Wallner/ dolgozhattam szállodában és panzióban, fizető pincérként.

Sorra jártuk az országokat, több magyaros hetet szerveztünk, és bonyolítottunk le.-Az étterem privatizációjáig itt dolgoztam. Közben tanítottam különböző szakiskolákban és tanfolyamokon.

1997 februárjától a törökbálinti /ELTE, JPTE /jelenleg Bálint Márton szakközépiskolájába kerültem tanárnak és szakoktatónak.  Jelenleg is itt dolgozom a vendéglátás-turizmus szakmacsoport vezetőjeként.

Más iskolákban is tanítottam. Jelenleg is tanítok. TAVERNA, Gourmand, Ecseri út, Szersa, vizsgáztatással és szakértéssel is foglakozom.

A Bálint Márton Általános és Középiskola mellett  a Gourmand iskolában is újra tanítok .

2013-tól az Atalanta Iskolában is oktatok.

Az idegenforgalomtól és vendéglátástól sem tudtam és akartam elszakadni. Így több üzlet vezetésében és kialakításán is aktívan részt vállaltam./Aranybárány-MÉNES-Corso/1999-től a Kisduna Csárda és Panziót üzemeltetve és megalakítva,majd 19 szobás panzióvá és étteremmé fejlesztve/Védnöki Táblás ház lett, vezettem az üzletet, eladásáig. Ezután 2008-ban egy évig a Mátyás Pince üzletigazgatója lettem, szintén az üzlet eladásáig.2009-ben egy új kávéház Szabadság beindításában és üzemeltetésében vehettem részt.

2010-től ismételten vállalkozásokban részvétel Gourmand Iskolai tanítás, tanulóképzés PQS-nek képzésszervezés.

Saját egyéni és társas vállalkozás keretében party service-zel és büféüzemeltetéssel és rendezvényszervezéssel foglakozunk./1999-től   jelenleg is/

Több szakértésem,  publikációm jelent meg az üzemelés fejlesztése témában és kidolgozása és a marketing helye és szerepe a vendéglátásban.

Remélem sikerült néhány tanítványomnak, kollégámnak segíteni ezen a szép és nehéz pályán, hogy itthon és külföldön szakmai sikereket érjenek el.

A legszebb ajándék számomra mindig az elégedett vendég és a visszatérő ismerősök, amíg lehet, ezen munkálkodom,  ennek látom, értelmét örömmel tölt el, hogy egykori tanítványok, barátok megtalálják és megállják helyüket öregbítve a magyar vendéglátás hírnevét!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 35
Tegnapi: 73
Heti: 146
Havi: 570
Össz.: 418 260

Látogatottság növelés
Oldal: Szakmai életrajz
Tarcsai András honlapja - © 2008 - 2024 - tarcsai.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »